Р-т "Cinecitta - Osteria Italiana" - 09.07.2017

След няколко седмици на плодове и полезни храни, решихме все пак да възстановим традицията :-) Изборът случайно попадна на този италиански ресторант, в Бояна, на прекрасно място и чудесна атмосфера.


Започнахме с чудесно сицилианско вино, много приятно на вкус, сухо и идеално за лятото.






Салата Капрезе – прясна моцарела без консерванти, произведена от малка мандра /Gioie d’Italia/ в Пуля, розови домати, моцарела, сос песто - имам няколко забележки към салатата, доматите ги предпочитам белени и моцарелата по възможност по-качествена така да го кажа. Не обичам жилави моцарели, които имат усещане за гума в устата. В крайна сметка дори в България може да се намери доста качествена Моцарела и то в средностатистически супермаркет.

Тази салата е от сезонното им меню, включваше мариновани аспержи, биволско кисело мляко и сос от горски плодове или ягоди. Имам забележки и към тази салата, соса беше меко казано неподходящ за вече овкусените зелени салати, не знам точно къде беше проблема, но не беше вкусна!

Паста с манатарки - Лили си я хапна с голям мерак, явно е била вкусна.

Хрупкаво филе от див лаврак размер 1+, поднесено с крем от сладък грах, тиквички на грил и домати конфи.
Чудесно им се беше получил лаврака, бих предпочела пюренцето да е малко повече, защото всъщност е само аранжировка, и няма особен смисъл да се споменава като част от основното ястие, при положение, че трябва да го остъргвам от чинията, за да го опитам.

Домашно приготвени цитронени талятеле с месо от гръцки син рак, с пресен спанак и каперси, в маслено - лимонен сос.


Интерпретация на база класически италиански десерти върху емблематичния шоколадов десерт с течен азот от ресторант с три звезди „Мишлен“, „Алинея“ – Чикаго. Това беше изненадата за нас, не съм срещала досега ресторант в България, които да приготвят пред клиента нещо с течен азот. Доста ефектно изпълнение, всъщност сложиха един найлон на масата, след това рамка за картина, в нея размазаха два крема: пистачио и брюле или подобен, посипаха захаросани плодове, сироп от малини, след това поставиха шоколадова топка, в която имаше френски макарони и кантучини и в топката сипаха течният азот. След това счупиха топката и всичко се разпръсна в картината.

Лили е изключително впечатлена от десерта!

Крайният резултат, всичко се яде с пръсти като с парченцата натурален шоколад изгребваш крема.
Смятам, че атмосферата в ресторанта е изключително приятна, обслужването също. Не харесах двете салати, но десерта беше изклюючително шоу, направо като в Мастър Шеф се почувствах!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Ресторант "Ренесанс" - Сандански - 07.05.2017

Restaurant "Made in Blue" - Sofia - 10.09.2017