След ваканции, чудеса и летни забавления решихме да подновим традицията и да проверим едно "ново" за нас място, препоръчано от няколко човека вече.
Ресторантчето се намира в центъра на София, в стара къща в пряка на Шишман, отвън има двор с градина, а вътре масите са във стаички, по 2-3 в стая. Обзавеждането е по-скоро някак набързо сковано, може би са имали някаква цел да изглежда като изоставена стара къща или не знам точната дума за такъв архитектурен стил, но в същото време осветлението е доста слабо, човек едва може да си прочете менюто, какво остава да разгледа мебелите и стените.
 |
Италианско бяло вино, много ми хареса. Виното обаче беше топло, помолихме за кофа с лед и ни донесоха кофа с вода, съответно трябваше да си искаме лед периодично, за да пълним кофата. |
 |
Салата с мариновани патладжани, синьо сирене, домати и тортиля. Патладжаните бяха горчиви въпреки маринатата с които бяха обработени.
|
 |
Брускети с филе от Еленският балкан. Нещо между прошуто и хамон.
|
 |
Телешки ребра!!! Вече забравих с какъв сос бяха, трябва да снимам менютата когато ястията са прекалено завъртяни. Но първо ни предупредиха, че ребрата ще станат за час и половина. Тъй като нищо друго интересно не намерихме в менюто се съгласихме да чакаме. Е...донесоха ги след 40 минути и много се извинявам, но по-кофти ребра не съм опитвала в живота си. Бяха като сварени само, после леко намазани с нещо. Жилави, и между пластовете месо имаше огромни жили, които не можеха въобще да се дъвчат. Взехме си го за вкъщи, Сара много му се зарадва на следващия ден :-) |
 |
Сладки картофи с розмарин, синьо сирене и смокини, варени леко според мен, небелени, въобще синьото сирене и смокините са на почит в това заведение, имаше ги и двете в почти всяко второ ястие от менюто.
|
Въобще не попитах за десертите, подочух от съседната маса, че има хиляда вида шоколадови неща, но само едно парче торта Павлова и реших въобще да не се опитвам да пробвам. Тъй като това е второ подобно заведение в центъра на София, където е пълно с чужденци и самото заведение е доста прехвалено в TripAdvisor примерно, сега разбирам защо на нас не ни хареса и прехваленото заведение във Флоренция през Май месец, което също намерих от TripAdvisor. Нямам представа как подобни заведения стават известни, но всичко е маркетинг на този свят все пак. Във страницата им във фейсбук има доста оплаквания от сервиза, и не е кат да не са прави хората, сервитьорката се държеше все едно е най-малко кралица и нямаше и най-малка идея как да ни сервира нещата. С една дума няма да го посетя пак в никакъв случай.
Коментари
Публикуване на коментар