Andre - 18.04.2018



Та...след поредният епизод на МастърШеф се сетих за р-т "Андре" на шеф Андре Токев. Ходила съм преди в ресторанта, който беше на околовръстното, до бул. България и то няколко пъти, но въпреки това не бях очарована, менюто ми се стори прекалено претенциозно, обслужването и обстановката малко снобска. Реших, че в новият може да е по-различно, още повече от няколко места ми го хвалиха, плюс разни интервюта с Андре Токев, че дъщеря му е вътрешен дизайнер на ресторанта и т.н., въобще само суперлативи. Та речено-сторено.

Ресторантът се намира в къща на ул. Хан Крум, центъра на София, има собствен паркинг, което не мога да не отчета като плюс. Обстановката е по-различна, по-уютна, не толкова "дървесна" да го кажа, харесва ми стила като цяло, но мога веднага да изброя ресторанти с подобно обзавеждане, така че не е нещо, което не сме виждали. Има много красиви вази по масите, наистина много ми харесаха, може би трябваше да питам откъде са.


Масите са без покривки, много хубави дървени маси, не ми харесаха единствено чашите за вода, и то защото аз не мога да я хвана тази чаша с една ръка, а какво остава за дете!
Започваме с поръчките, лутаме се какво да изберем за Лили от сложното меню и питаме дали имат обикновени пържени картофи, казват, че имат и ние щастливи, че все пак ще има какво да яде, поръчваме доволни.
Чакането за салатата и предястието отне около 15 минути, незнайно защо, при положение, че единствено патешкият дроб беше топъл. Всичко останало е студено и би трябвало бързичко да се случват нещата. Интересното беше, че дори след като свършихме предястието и салатата, отново чакахме около 15 минути, за неща, които бяхме поръчали в началото още. Бих казала не добра синхронизация на готвачите може би.

"Прясно сирене в мой стил, кьопоолу, мариновани червени чушки, магданозено олио, крем от чесън, печен лук" - с две думи кьопоолу с прясно сиренце


Вариация Патешки дроб - Крем брюле и печен, карамелизиран компот от вишни,салата Валдорф, козунак, желе от бъз - Митко не беше особено очарован от салатата Валдорф, крем Брюлето беше от патешки дроб.

"Патешко конфи, магре, червено зеле, кестени, поширана круша,хлебни кнедли, портокалов сос, ястието е инспирирано от рецепта на немската ми баба" -  патешкото беше прекрасно, Лили хапна запърженото месо, аз особено се впечатлих от зеленцето, не знам как го бяха направили, но не беше въобще с вкус на готвено зеле.



"Рибена мешана скара - кюфте от раци,  кебапче от скариди, медальон от калкан, яйце по панагюрски, леща със зеленчуци и балсамико" - Аз бих определила това като изключително малка порция за основно ядене, кебапченцето и кюфтето бяха доста мънички, пяната в никакъв случай не изглеждаше добре, а мен лично лещата ми беше сурова. Въобще Митко нямаше късмет и с двата си избора тази вечер.





Десерта беше феноменален - не знам как се нарича, но са мусове в топка от шоколад с неприлично добър вкус. Чак съжалявам, че взехме само един за двамата, но Лили беше крайно изнервена и гладна и трябваше да си тръгваме.




Не намирам снимка на картофките на Лили, заради, които тя остана гладна, но всъщност и донесоха пържени картофи от батати, които нещо не им се бяха получили и тя не ги одобри. Смятам, че всеки уважаващ себе си ресторант, трябва да може да направи нещо, което дете на 8 години би хапнало, дали ще са обикновени спагети, пица или пържени картофи. Иначе всъщност се оказва, че тези ресторанти трябва да се посещават без децата. Странно ми стана когато попитахме за айрян и се оказа, че и айрян няма. Какво се очаква да пие дете в ресторант? Фанти? Аз лично не се чувствам комфортно да пия вино например, а на Лили да и кажа да пие вода! 
Като цяло мнението ми за ресторанта не се е променило, както си беше и преди така е и сега. Не бих повторила със сигурност. 



Коментари

Популярни публикации от този блог

Ресторант "Ренесанс" - Сандански - 07.05.2017

Р-т "Cinecitta - Osteria Italiana" - 09.07.2017

Restaurant "Made in Blue" - Sofia - 10.09.2017